Cümə axşamı , 2 May 2024
Drone Cameras

“Putin Erdoğan`ı henüz iyi tanımıyor” – Azerbaycanlı uzman

Azerbaycanlı politolog Elhan Şahinoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki anlşmazlıklar hakkında Yenicag.info`ya açıklamalarda bulundu.

Elhan Şahinoğlu`nun sözlerine göre Putin, Erdoğan`ın kendisinin tüm hamlelerini sindireceğini zannediyordu, fakat bu böyle olmadı:

Elhan Şahinoğlu

“Putin, Esed`e “İdlib`e gir!” emrini verdiği zaman ne düşünüyordu acaba? Dostu Erdoğan`ın, İdlib`in elden çıkmasıyla, şehir etrafındaki Türk askerlerin öldürülmesiyle ve yüzbinlerce Suriyelinin Türkiye sınırına gelmesiyle barışacağını mı sanıyordu? Öyleyse, Putin Erdoğan`ı henüz iyi tanımıyor. Fakat Erdoğan da dostu Putin`i iyi tanımıyor, ona inanmak istiyor.

Putin Erdoğan`a İdlib ve Libya`d ateşkese uyulacağına dair söz vermişti, fakat bu sözünü tutmadı. Esed`e “Gir!” emrini verdiği gibi, Hafter`e de “Vur!” emrini verdi. Putin, Erdoğan`ın, kendisinin bu emirlerini hazmedeceğini, Rusyalı turistlerin Türkiye`ye gelişini ve diğer stratejik anlaşmaları göz önünde bulundurarak görmezden geleceğini sanıyordu. Erdoğan, şimdi Putin`e bu konularda yanıldığını götermeğe çalışıyor.”

Check Also

Milli Məclisin sədri Qafarova ŞKTC millət vəkili Öztürkü qəbul edib

Türk Dünyası Parlamentlərinin Xarici Əlaqələr Komissiyalarının Toplantısı üçün Azərbaycanda səfərdə olan Cümhuriyyət Məclisinin Hüquq, Siyasi …